top of page
Zoeken

Een waardevolle aanvulling op coaching

Al langere tijd geef ik regelmatig ademsessies in mijn praktijk Gewoon Jij Coaching in Enkhuizen. Ik vind het een onwijs waardevolle aanvulling als je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling. Naast dat het een diepe ontspanning geeft, biedt het ruimte om vastzittende emoties los te laten en nieuwe inzichten te verkrijgen.

 

Mijn eigen ervaring

Zelf ga ik ook af en toe naar een ademsessie, vooral als ik merk dat ik vast zit. Zo’n sessie helpt mij om weer in ‘beweging’ te komen. Om weer vanuit mijn hoofd, in mijn lijf te zakken.

 

Zoals laatst. Ik merkte dat mijn hart wat ‘op slot’ zat. Ik rende van hot naar her en deed mijn ‘verplichtingen’, maar rustig kijken, voelen en toelaten lukte niet meer zo goed. Ik maakte steeds minder goed contact met anderen, het bleef meer oppervlakkig.

 

Dikke vette eye-opener

De ademsessie die ik volgde was een dikke vette eye-opener. Tijdens het proces, kon ik moeilijk loslaten, lette veel op anderen. Door met mijn aandacht bij anderen te zijn, kon ik mijn eigen proces minder bewust voelen. Precies wat ik in het dagelijks leven ook vaak doe!

 

Oeps…confronterend! Hoe kon mijn hart zich openen als ik zo weinig bij mezelf aanwezig was? Veel te veel bezig was met pleasen en alles perfect willen doen? Deze valkuil speelt op in tijden als ik wat slechter in mijn vel zit. Het heeft te maken met de overtuiging 'Ik ben niet goed genoeg'.

 

Delen=helen

Als je hart op slot zit, kun je anderen moeilijk binnen laten. En tóch helpt het om je verhaal met anderen te delen. Daarom is hier na afloop van een sessie altijd voldoende ruimte voor. Het helpt om vragen weg te nemen en nog meer inzicht te krijgen in wat je zojuist hebt ervaren.

 

Ook tijdens de ademsessies bij Gewoon Jij, staat dit onderdeel vast op het programma. Enorm spannend om het muurtje rondom je hart te laten zakken! Maar ook dit is heel belangrijk om te leren, als je meer bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling wilt creëren.

 

Hoe werkt een ademsessie?

Een ademsessie begint met het zetten van een intentie: Wat wil je loslaten (uitademen)? Wat wil je ontvangen (inademen)? Vervolgens ‘landen’ we steeds meer in het lichaam door een rustige, relaxte bodyscan en nodig je jezelf heel bewust uit om dit moment helemaal aanwezig te zijn bij jezelf.

 Begeleiding van muziek en Monique

Gedurende de hele sessie adem je heel bewust van buik haar hart. Dit leg ik je allemaal uit en oefenen we samen, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Vervolgens begeleid ik je er helemaal doorheen en helpt de muziek om je over te kunnen geven en verdiepen in jezelf.

 

De bewuste ademhaling duurt ongeveer een uur, opgebouwd in 3 rondes. Na de laatste ronde krijg je alle ruimte om weer helemaal bij te komen en worden ervaringen gedeeld (alleen als je dit wilt).

 

“Ik wil nog even blijven liggen”

De meest deelnemers zouden nog wel even langer willen blijven liggen, genieten van de ontspanning en stilte. Lees HIER hun ervaringen.

 

Wil je ook eens deelnemen aan een ademsessie?

Je bent van harte welkom. Er staan meerdere data op de agenda.

Opgeven kan door te bellen met Monique Postma: 0621391956.

Je kunt je hier aanmelden.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page