top of page

Weer lekker in je vel

Een op maat gemaakt coachtraject, speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs.

 

1 op 1 coaching

De unieke combinatie van Coaching, EMDR therapie en Ademwerk, laat je weer lesgeven zonder gedoe: Vanuit je authentieke zelf jouw leerlingen verder helpen en ouders te woord staan.

Praktisch en mensgericht

Met dagelijks toepasbare oefeningen, voor meer rust in het hoofd, focus op wat wél werkt en overzicht in taken.

Werkwijze

Ieder persoon is anders. Daarom is geen enkel traject hetzelfde. De volgende elementen kunnen tijdens een traject worden ingezet:

Expertise

brain-153550_1280.png
speech-bubbles-310399_1280.png
house-2374925_1280.png
stick-figure-1618441_1280.png

EMDR Therapie

Verwerk impactvolle gebeurtenissen en ervaringen.

NLP Coaching

Leer effectief communiceren om jouw doel te bereiken.

Systemisch werk

Gericht op alle gebieden van je leven, omdat het één het ander beïnvloed.

Ademwerk

Verbind je hoofd met je lichaam en kom direct tot rust.

Klaslokaal op basisschool

Resultaat gericht

Eenmaal het traject doorlopen, zijn dit de voordelen die je kunt ervaren:

  • Met plezier aan het werk zijn.

  • Zelf de regie in handen hebben.

  • Vol zelfvertrouwen in gesprekken.

  • Je werk zien als een uitdaging.

  • Een inspirator voor je collega’s.

  • Energie over houden voor thuis.

Expertise en ervaringsdeskundige

Monique Postma heeft 20 jaar ervaring in het basisonderwijs én is expert & ervaringsdeskundige op het gebied van werkstress en burn-out.

 

Zij kijkt naar de mens achter de leerkracht en met haar mensgerichte aanpak, coacht zij leerkrachten naar meer werkplezier & geluk.

Review

"Ik ben mijn coachtraject begonnen, omdat ik tegen bepaalde dingen aan liep. Ik had steeds zo'n vol hoofd. Ik begon hier vooral last van te krijgen in mijn werk en privé. Het eerste telefoongesprek voelde meteen al vertrouwd en Monique heeft de kunst om precies de juiste dingen te vragen en te zeggen die nodig zijn. Ze luistert en je voelt je heel veilig. 

Ik heb in de sessies zoveel over mezelf geleerd en ben ook echt anders naar mezelf gaan kijken. Er is veel losgekomen, wat niet altijd leuk was, maar wel nodig. Door het traject heb ik meer ruimte in mijn hoofd gekregen en kom ik niet steeds met een vol hoofd thuis, na een dag werken. 

Het voelt als een cadeau aan mezelf dat ik dit ben aangegaan.

Ik zou eigenlijk iedereen wel een traject bij Monique gunnen!"

Debby

Ik help de leerkracht die niet lekker in z'n vel zit

Vaak heeft ‘niet lekker in je vel zitten’, of in een burn-out terecht komen, niets met werk te maken.

Het werk zou je goed aan moeten kunnen, als je: Positief over jezelf en het leven denkt, niet zo snel getriggerd wordt, gezond bent, voldoende energie hebt, je geliefd en gewaardeerd voelt. En aan één of meerdere van deze punten, ontbreekt het vaak.

Er zijn veel redenen waardoor werken niet meer goed lukt.

Bepaald gedrag van leerlingen raakt de leerkracht, waardoor hij/zij uit balans raakt. Een negatief zelfbeeld of beperkende overtuigingen staan in de weg. Slecht kunnen focussen en plannen en daardoor het overzicht verliezen. Of thuis speelt het één en ander, waardoor de aandacht moeilijk bij school te houden is.

Je bent niet alleen leerkracht.

Leerkracht zijn is alleen maar één van de rollen die iemand heeft. We zijn ook nog moeder, vader, collega, dochter, vriendin, enz. Als één of meer van de rollen niet lekker lopen, beïnvloeden ze de ander. Daarom kijk ik naar de mens achter de leerkracht. Wat maakt jou tot wie je nu bent? Soms mag je het ‘leerkracht’ jasje even uittrekken en eerst jezelf leren kennen. Om vervolgens weer in je kracht te kunnen staan, met een stevige basis.

 

Ik leer je geen trucjes aan waarmee je een betere leerkracht zult zijn. Daar geloof ik niet in.

Ik leer je hoe je een betere versie van jezelf kunt zijn, zodat je op ALLE gebieden van je leven meer in je kracht komt te staan. Met mijn 20 jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs, begrijp ik waar jij mee worstelt. Ik heb mezelf in de afgelopen jaren behoorlijk leren kennen en ben meerdere malen tegen de lamp gelopen. Mijn perfectionisme, onzekerheid en gebrek aan eigenwaarde, deden me 10 jaar geleden de das om. Een fikse burn-out is waar ik in belandde. 

 

Gelukkig maar. Want ik had echt niet nog langer op die manier door kunnen gaan.

Door coaching, therapie en mijn opleidingen, heb ik mijn eigen onzekerheden in de ogen gekeken. Gedachten over mezelf, het werk en het leven heb ik getransformeerd. Nare ervaringen, die mijn dagelijks leven nog regelmatig beïnvloedden, heb ik verwerkt en losgelaten.

 

En daarom sta ik nu HIER. Ervaar ik VRIJHEID, PLEZIER en VERTROUWEN.

Ik neem je graag mee op een ontdekkingsreis naar jezelf. Zodat je weer in je eigen kracht komt en daarmee het leven (en in je rol als leerkracht) weer beter aan kunt.

 

Ik:

  • Heb 20 jaar ervaring in het basisonderwijs;

  • Combineer NLP Coaching en Systemisch werken met EMDR, zodat je meteen kunt ‘opruimen’ en jouw hele traject op één plek kunt volgen;

  • Werk vanuit mijn eigen praktijk in Enkhuizen, of ik kom naar je toe, op jouw werkplek;

  • Verbind het hoofd met het lichaam; Met verschillende ademtechnieken komt het hoofd tot rust en kan het lichaam ontspannen.

 

 

Gewoonjij-149_edited.jpg

Bedankt voor je bericht! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je met mij werken of liever eerst meer weten?

Laat je gegevens achter en ik neem z.s.m. contact met je op.

bottom of page