top of page
Ademsessie

Ademsessie

Bewust ademen is wat mij betreft onmisbaar als je behoefte hebt aan rust in je hoofd en als je jezelf beter wilt leren kennen. Ik pas het daarom vaak toe tijdens het coachtraject en als thuis opdracht.

 

Om je hierbij te ondersteunen, organiseer ik elke maand een Ademsessie in een groep. Lees hieronder meer over de voordelen en mijn aanbod:

IMG_2744 (1).JPEG

De voordelen op een rijtje:

  • Ontstressen en ontspannen in je lijf en hoofd

  • Je immuunsysteem een boost geven

  • Makkelijker in slaap komen en lekker doorslapen

  • Oude emoties en trauma's loslaten

  • De verbinding met je lichaam terug vinden

  • Contact met je diepste gevoelens en verlangens

 

Heb jij al weleens ervaren hoe het is als je bijna 100% van je longcapaciteit benut?

Kun je je voorstellen hoeveel zuurstof het je lichaam zal geven?

We ademen zo’n 20.000 keer per dag. Slechts een klein deel hiervan gaat bewust, het grootste gedeelte onbewust. Als je in de onbewuste ademhaling zit, gebruik je maar 15% van je totale longcapaciteit.

 

Maar met je ademhaling kun je zoveel meer...

Bewust ademhalen brengt je uit je hoofd en in je lichaam. Daardoor kun je een diepe ontspanning ervaren en kan het lichaam ontladen. Juist als je een erge denker bent, kun je met een ademsessie je hoofd tot rust brengen.

Ademhaling heeft ook invloed op je emoties en gevoelens. Omdat je hoofd tot rust komt (en daarmee je neiging tot controle houden naar de achtergrond verdwijnt), komt er ruimte voor (onverwerkte) emoties. 

Het kan daardoor heel goed zijn dat je naast ontspanning, ontlading ervaart, in de vorm van tranen. Je hoeft niet eens te weten waar deze tranen vandaan komen! Het ruimt op in jouw systeem. Daar gaat het om. 

Volle maan

Ik koppel de ademsessies altijd graag aan de volle maan en elke volle maan heeft een thema. Dit thema is de leidraad van de avond. 

Een volle maan staat voor loslaten en ontvangen. Wat wil jij loslaten tijdens deze avond? Wat wil je ontvangen?

De avond start altijd met het zetten van een intentie. Dit doen we samen, maar kun je ook voor jezelf doen. 

Hier de focus op hebben, geeft het ademen tijdens of rondom de volle maan, een extra verdieping.

"Ik heb de sessie als heel ontspannend ervaren. Minder mijn hoofd was leeg en ik kon echt voelen in mijn lichaam. Ik werd er erg rustig van, een heerlijk momentje voor mezelf waar ik nog lang van kan nagenieten."

Agenda:

 17 mei - 14  juni - 26 juli 2024

Tijden: 19:00-21:15

 

 

 

Veel gestelde vragen:

Ik vind het erg spannend, wat als het niets voor mij is?

Iedereen doet mee op zijn eigen tempo en wat je ook doet, het is goed. Er is geen goed of fout. Ik hou alle deelnemers goed in de gaten. Als het even niet zo lekker met je gaat, ben ik er voor je. Daarnaast is het altijd je eigen keus wat en of je mee doet, niets moet.

Wat betaal ik?

De investering voor deze avond is €49,- per persoon. 

Moet ik nog iets meenemen?

Het is fijn als je een eigen fleece dekentje en kussentje voor onder je hoofd mee neemt. Mocht je het niet hebben of zijn vergeten; in de praktijk heb ik dit ook liggen. Neem ook een flesje water, schriftje en pen mee.

 

Welke kleding trek ik aan?

Het is fijn als je comfortabele kleding aan hebt, liefst laagjes. Zo kun je iets uit of aan trekken als je het warm of koud hebt.

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Zo is er genoeg ruimte voor iedereen. 

bottom of page