179346536_979456189470292_49613102531020

Even voorstellen

Ik ben Monique. Mijn zelfontwikkelingsreis begon zo'n 10 jaar geleden. Ik noem het mijn zoektocht naar geluk. Nou ja, niet dat ik ongelukkig was. Ik had alles wat ik me kon wensen, maar er knaagde iets. Een bijna constant gevoel van spanning. 

Ik ben altijd een doener geweest. Altijd bezig. Dingen die ik leuk vond om te doen deed ik steeds minder en ik werd drukker en drukker door de dingen die ‘moesten’. 
Ik probeerde alle ballen hoog te houden. Perfect willen zijn op elk gebied. Op zoek naar een gevoel van voldoening en waardering. Maar ik kreeg geen voldoening en de spanning bleef. Het werd zelfs alleen maar erger… Zo erg dat de spanning me teveel werd en ik overspannen raakte. Ik was gelukkig nét op tijd: een échte burn-out was ik voor. Maar dat ik zo niet verder kon, was duidelijk.

Ik ben op zoek gegaan naar hulp en kwam ik bij een coach terecht. Hij leerde me dat het mijn gedachten waren die voor deze overbelasting zorgden. Wie zou ik zijn als ik deze gedachten niet had? Deze visie vond ik erg interessant en ben me erin gaan verdiepen. Ik leerde inzien dat ik in een droomwereld leefde. Een wereld waarin ik onbewust was van mijn eigen gewoonten en overtuigingen. Je ziet als mens alleen het pad dat je zelf bewandeld, maar je hebt geen idee dat er ook hele andere paden bestaan. In plaats van oordelen en de schuld bij anderen te zoeken, leerde ik naar mezelf te kijken.
Mijn EGO, mijn IK… waar ik zo in geloofde… was dat wel echt? Of zat wie ik werkelijk was veel dieper? Weggestopt onder allerlei lagen van zelfbescherming? Al die overtuigingen waarin ik zó geloofde, waren ze wel echt waar?

 

Mijn zoektocht ging door. Eenmaal dit kleine deurtje naar zelfbevrijding geopend, snakte ik naar meer. Ik bleef leren, zoeken, ervaren. Het ging vanzelf, stoppen was geen optie. Ik voelde dat ik dóór moest gaan, als ik wilde groeien.

Ik heb de afgelopen jaren van zelfontwikkeling veel mogen leren en ik ben nog lang niet uitgeleerd. 

 

Ik ben dankbaar voor mijn leerproces en had het voor geen goud willen missen. Mijn doel, of mijn missie, is hetgeen wat ik heb mogen leren, verder de wereld in sturen. Ik wil anderen inspireren en vooruit helpen en door middel van coaching laten groeien in hun proces.

Laat je het me weten als ik iets voor je kan betekenen?

Liefs, Monique