top of page
Gewoonjij-2.jpg

EMDR - Therapie
Eye - Movement - Desensitization - Reprocessing

Wanneer je iets traumatisch hebt meegemaakt, je last hebt van steeds terugkerende beelden, gevoelens of gedachten, kan dit je dagelijks leven enorm beïnvloeden. EMDR is een vorm van trauma-therapie dat een goede uitkomst kan bieden.

Deze vorm van therapie wordt de laatste jaren steeds populairder, vanwege de effectieve en doeltreffende werking.

Weten of EMDR geschikt is voor jou? 

Neem dan gratis vrijblijvend contact met me op.

Gewoonjij-2_edited.jpg

EMDR kan o.a. worden ingezet bij: 

Burn-out - Depressie - Paniekaanvallen - Weinig zelfvertrouwen - Woede - Nachtmerries  - Angsten en fobieën - Rijangst - Vliegangst - Straatvrees - Sociale angst - Spinnenangst - Waterangst - Relatie problemen - Pestverleden-heden - Overval-inbraak

Hoe werkt het?

Wanneer we iets naars meemaken en niet (goed) verwerken, blijft deze herinnering als het ware ‘vast’ zitten in je hersenen. Daarom blijf je er steeds aan denken en schiet je snel in emotie. Door middel van links-rechts stimulatie van de hersenen, komt de nare situatie ‘los’, en komt er ruimte voor verwerking. Met oogbewegingen, klikjes die je hoort via de koptelefoon en tikjes die ik geef op de knieën, komt dat proces in beweging.

 

Hoe ziet een sessie eruit?

Tijdens een sessie zoomen we in op de naarste gedachten, beelden of gevoelens uit de herinnering. Vervolgens focus je hierop en pas ik de links-rechts stimulatie toe. Dit duurt ongeveer 60 seconden, waarna ik even stop en vraag wat er in je opkomt. Vervolgens breng je daar je focus naar en ga ik verder met de stimulatie. Dit kan 30 tot 60 minuten duren.

 

Hoe vaak is EMDR nodig?

Dat is van te voren lastig te bepalen. Meestal bestaat een trauma ervaring uit meerdere thema’s en ben je dus meerdere sessies bezig om ervoor te zorgen dat je er in je dagelijks leven geen last meer van hebt. EMDR doen we om de week. De andere week is het mogelijk om via coaching te werken aan je thema(s). Volg hiervoor het coachtraject.

 

Wat levert EMDR je op?

Rust en opluchting. Deze woorden hoor ik regelmatig terug van mijn cliënten, wanneer ik vraag hoe het met ze gaat na de behandeling. Ze voelen zich lichter en opgeruimder in hun hoofd. De herinnering is er nog, maar de heftige emoties en de overheersende gedachten zijn minder, of zelfs verdwenen.

 

Is het voor iedereen geschikt?

Het kan zijn dat EMDR niet bij jou past op dit moment, of dat lichamelijke kwalen maken dat EMDR niet geschikt is voor je (als je bijvoorbeeld last hebt van epilepsie,  psychoses of hartproblemen). Daarom hebben we van te voren een uitgebreide intake, zodat ik goed kan bepalen wat voor jou de juiste behandeling is. Als EMDR niet passend is, kan het coachtraject je ook goed helpen.

 

Het klinkt best spannend!

Dat snap ik heel goed. We starten daarom ook pas met EMDR, als jij je er goed bij voelt. Soms kan het helpen eerst wat gewone coachsessies te volgen, voordat we met EMDR aan de slag gaan.

 

Gewoonjij-5.jpg

Volg je het coachtraject?

Dan kun je ervoor kiezen om coaching af te wisselen met EMDR. Je hoeft hiervoor geen aparte afspraak te maken. 

  • Je pakt het 'totale' plaatje aan. 

  • Versterken van je mindset

  • Meer kans dat klachten weg blijven

 

Wil je alleen voor EMDR komen?

Dan start je met het EMDR startpakket van 3 sessies. Hierna kun je losse sessies bij kopen.

Over Monique Postma

Ik ben EMDR-Therapeut en coach. Om de professionaliteit en kwaliteit te waarborgen,  ben ik aangesloten bij de Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland. Ik voldoe aan de door hen opgestelde kwaliteitseisen. Jaarlijks volg ik bijscholing bij de bivt.nl. Lees hier meer over mij.

Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland
bottom of page