top of page
Zoeken

Hoe krijg je weer rust in je hoofd?

Ik was 3 dagen stil. Zonder telefoon. In stilte eten. Veel wandelen. Nadenken over mijn leven. Dingen waar ik tegenaan loop. Gewoon zijn. Zonder iets te moeten. Het was heerlijk.

Nee, ik was niet alleen. We gingen met een groep van 10 mensen naar Texel, voor een begeleide stilteretraite, afgewisseld met familie-opstellingen.

De eerste dag was ik me (door de stilte), heel erg bewust van de spanning in mijn lijf, rond mijn hart. Alsof ik bijna ontplofte! Ik voelde dat ik de laatste tijd veel van deze spanning had opgebouwd, zonder uit te rusten.

En blijkbaar leefde er van alles in mij, waar ik veel al te lang geen aandacht aan had besteed.

We deden een familie-opstelling en alles kwam los. Tranen, inzichten en daarna veel opluchting. Er werd zichtbaar wat ik zelf niet kon zien. Mooi hoe alle antwoorden er al zijn. Je hoeft er alleen maar ruimte voor te maken.

Want als je altijd druk bent, van de ene klus in de andere rolt, er veel van je gevraagd wordt, je de zorg hebt voor je kinderen, moet werken, aandacht wil besteden aan je partner, je familie, je vrienden en dan ook nog wil sporten en tijd wil besteden aan een gezonde levensstijl… dan is de kans groot dat je jezelf hierbij vergeet.

Misschien gaat er iets knagen van binnen. Neemt de spanning toe. Komen er steeds vaker negatieve gedachtes voorbij en ben je steeds maar aan het malen. Misschien voelt je lijf gespannen, heb je stijve schouders, een zere rug en steeds vaker hoofdpijn.

Dat kan toch zo niet langer?

Je bent dan aan het overleven. Je ware ‘Ik’ is nogal ondergesneeuwd geraakt. Het is dan de hoogste tijd om stil te worden. Te stoppen. Te stappen uit de rat-race.

Als jij jezelf hierin herkent:

  • Stop dan eens met wat je aan het doen bent

  • Ga eens rustig zitten.

  • Stel jezelf de vraag: Hoe gaat het nu echt met mij?

  • Schrijf alle antwoorden die in je opkomen, op.

  • Schrijf alles waar jij je druk om maakt, van je af.

En wees stil. Focus op jezelf en je adem. Doe een fijne meditatie. Wees een beetje lief voor jezelf. In de stilte kun je luisteren naar wat je eigen hart je te vertellen heeft. Je zult merken dat je dan antwoorden kunt horen en er inzichten bij je opkomen, waar eerder geen ruimte voor was.

Adem uit.

Die ruimte bied ik jou ook graag. Om ruimte in jezelf te creëren. Je te uiten. Te delen. Zodat je op zoek kunt gaan naar de antwoorden in jezelf. Weer contact kunt maken met je ware gevoel en je lichaam.

Gisteren zei een cliënt tegen mij: ”Dank je, dat je mij de ruimte geeft om me te kunnen uiten en om echt mezelf te zijn.” Een mooi compliment.

9 juni is vrouwENkracht, en er is nog 1 plekje vrij.

21 juni start de workshop Wie ben je echt en daar zijn nog 2 plekjes vrij.

Als je doorgaat, zoals je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Welke stap ga jij zetten?

Liefs, Monique
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page