top of page
Zoeken

Mijn hoofd zat vol

Ik kon me erg druk maken over de huidige veranderingen in de samenleving. Constant voelde ik een soort strijdlust. Wilde ik me uitspreken, het uitschreeuwen. Wat er nu gebeurt, klopt niet. Het voelt niet goed. Waarom luistert er niemand?


Het maakte me bang. Bang voor de toekomst: Hoe zal de wereld eruit gaan zien? Hoe lang zal de tweestrijd in de samenleving nog doorgaan? Welke regels gaan mij allemaal nog meer opgelegd worden en kan ik straks nog wel de dingen doen die ik graag doe? Blijven de scholen nog open? En de winkels…?


Vele vrije momenten besteedde ik aan het zoeken naar informatie. Wat speelt er nu precies? Het nieuws op de voet volgen. Alles willen weten.


De strijd die ik voerde, maakte dat ik gespannen werd. Mijn hoofd zat vol. Ik kreeg hoofdpijn en stijve spieren in mijn nek en schouders. Dit kon de bedoeling niet zijn….


Tot ik me besefte me dat ik een innerlijke strijd aan het voeren was! De strijd zat alleen maar in mij! Ik voerde een strijd die niet naar buiten kwam en die niemand zag. Alsof ik de wereld in mijn eentje kon redden. Die last is natuurlijk veel te groot. Dus de illusie om de wereld te redden door het voeren van mijn innerlijke strijd, heb ik opgegeven. Want daar heeft helemaal niemand iets aan.


Daarom heb ik besloten om de energie die ik in mijn innerlijke strijd stopte, om te zetten in iets positiefs. Ik ben mezelf gaan afvragen; hoe kan ik mijn strijdlust, mijn energie, gebruiken voor iets positiefs? Wat kan ik bijdragen, om deze periode aangenamer te maken voor mijzelf en voor anderen?


Want ik denk namelijk het nu belangrijker is dan ooit om ons te richten op het licht. Op het positieve. Als we blijven hangen in het negatieve en neerslachtig zijn, weten we zeker dat deze periode heel ellendig gaat worden. Dus laten we het ombuigen!


Laten we elkaar helpen om ons te focussen op de dingen waar we blij van worden. Om te leven in liefde, in plaats van angst. Wat maakt je blij? Doe daar meer van! Wat geeft je energie? Doe het nu! Hoe kom je het beste tot ontspanning? Plan daar elke dag een moment van in! Hou je van dansen? Dans! Zing je graag? Zing!


Wanneer het moeilijk vindt om iets voor jezelf te doen, doe dan iets voor een ander. Iets doen voor een ander geeft je direct een gevoel van dankbaarheid en betekenisvol zijn. Er zijn zoveel mensen die op jou zitten te wachten! Breng eens een bloemetje naar iemand die het niet verwacht. Kook eens onverwachts voor je partner :)


Ik hoefde niet lang na te denken over hoe ik mijn steentje bij ga dragen aan meer positiviteit.

Ik ga mij nóg meer richten op het helpen van anderen die het moeilijk hebben. Er zijn zoveel mensen die wel wat hulp op mentaal gebied kunnen krijgen. Daarom ga ik met nóg meer power en energie een boost geven aan mijn coachpraktijk. Om de mensen te kunnen bereiken die mij nodig hebben. En dat voelt goed!


En jij? Wat ga jij doen? Ik wil er met alle liefde samen met je over sparren.


Liefs, Monique


Ps. Ik word super blij van het kijken naar onze kinderen, wanneer ze plezier hebben. Misschien heeft het jou ook een lach op je gezicht :)

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page