top of page
Zoeken

Altijd maar die twijfel...

Bijgewerkt op: 20 feb. 2023

Eén van mijn voornemens dit jaar, is om minder te twijfelen en sneller keuzes te maken. Ik ben namelijk een echte denker. Ik kan uren of dagen twijfelen: Zal ik dit…? Zal ik dat…?


Afgelopen week was er weer zo’n momentje. Ik heb al een week van te voren bedacht hoe mijn zaterdag eruit zou zien; met onze zoon naar BMX en ’s middags op verjaardag bij familie.


En toen kreeg ik de vraag: ‘Ga je zaterdag mee naar de sauna?’

Twijfel… Twijfel… Want hier heb ik ook al heel lang zin in!


Dag 1: Twijfel. De hele tijd in m’n hoofd. Alle opties afwegen. Ik vroeg om uitstel: ‘Mag ik morgen beslissen?’


Sauna… Gezin… Sauna… Gezin…


Dag 2: Het licht ging aan!

Oké Monique, nu een niet meer denken maar VOELEN.


In gedachten ging ik naar afgelopen zaterdag: BMX, thuis zijn, samen op verjaardag… Dat voelde goed. Daar had ik zin in. Bij de kinderen en mijn man zijn.


Vervolgens stelde ik me de sauna dag voor: Vroeg uit bed, lang in de auto, eind van de dag pas weer thuis. De hele dag zonder het gezin. Maandag weer werken dus alleen zondag met elkaar… (Zelfs nu ik dit schrijf, maakt het me onrustig)


Ik merkte de onrust in mijn lijf (vooral spanning in m’n buik) en onrustige gedachten speelden op. ‘Maar wat als… Je zou toch… Dan mis ik…’


Toen ging er WEER een lichtje aan: ‘Mo, je zou dit jaar niet meer verspillen aan twijfelen.’


Mijn keus was gemaakt.

Ik ga niet naar de sauna. Wel vraag ik of we voor volgende maand alvast een dag kunnen plannen. Dat geeft me rust en dan kan ik er rekening mee houden in de planning.


Deze zaterdag volgde ik mijn eigen planning en wat goed voelt voor mij. Het voelde zo goed!


Yes! Mijn goede voornemen werkt nu al. Dat komt omdat ik ‘m heb opgeschreven en mezelf er regelmatig aan herinner (Het brein is namelijk een beetje lui en valt gemakkelijk terug in oude gewoontes).


Wat is jouw goede voornemen?


Wil me meer tips om je goede voornemens vast te houden, doe dan mee met de gratis online challenge op 16, 17 en 18 februari. En zet alvast de webinar van 15 februari om 20.00, in je agenda!

Meer hierover lees je later.


Tot snel!


Liefs, Monique39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page