Agenda

Mindfulness in de kerstvakantie

23 december 2020
10:00-12:00 uur

Op woensdag 23 december 2020, van 10.00-12.00 uur organiseert Gewoon Jij – Coaching een  mindfulness ochtend voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Deze ochtend staat in het teken van aandachtig aanwezig zijn in het hier en nu. Door middel van rek en strek oefeningen, ervaren we het lichaam en verschuift de aandacht van hoofd naar lijf. We leren de invloed van positieve en negatieve gedachten op ons welbevinden, sociale contacten en zelfvertrouwen door gesprekjes en korte oefeningen. Aan de hand van een creatieve opdracht leren we hoe we kunnen omgaan met spanning en hoe we meer relaxed en ontspannen kunnen zijn. Tussendoor staan we stil bij de voeding van ons lichaam: Hoe voed jij je lichaam? Ben jij je bewust van wat je eet en drinkt en wat dit doet met je lijf? We genieten mindfull van een gezond tussendoortje en wat drinken.

Investering: 10,- per kind

Leven vanuit je hart

27 januari 2021
3 februari 2021
10 februari 2021
17 februari 2021

Deze vier avonden staan in het teken van JOU.  Ze gaan over bewustzijn van jouw lichaam, van je adem en van je gevoelens en emoties. Je staat stil bij wat jou bezig houdt en wat je tegenhoudt om een leven te leiden waarin je gelukkig bent en helemaal voor jezelf k kiezen. Je leert begrijpen waarom je doet zoals je doet en waarom je staat waar je nu staat.


Waarschijnlijk leef je al lange tijd op de automatische piloot. Doe je wat er van je gevraagd of van je verwacht wordt. Ben je gedurende de dag druk met vele taken en ben je aan het einde van de dag uitgeput. Je hebt weinig energie en je hebt geen idee meer wat jou blij maakt in het leven.


Je voelt dat iets je tegen houdt. Je voelt dat er meer moet zijn… Dat dit het niet ‘is’ en dat je heel graag verandering wilt. Maar waar begin je? Hoe pak je dat aan? Wie of wat helpt jou verder?


Tijdens deze cursus sta je stil bij bovenstaande vragen en krijg je inzichten en de juiste opstap waarmee je weer verder kunt. Je krijgt tools in handen die jou gaan helpen, op weg naar een betere en gelukkigere versie van jezelf. Je gaat je meer bewust voelen van je lichaam en je mind, waardoor je zelfvertrouwen en je eigenwaarde zullen groeien.


Het is tijd om voor jezelf te kiezen. Je hebt al zo lang de aandacht bij alles en iedereen om je heen gehad. Nu is het tijd voor JOU. Want JIJ bent de belangrijkste in je leven. Als jij niet voor jezelf zorgt, wie doet het dan?


We vinden het allemaal zo fijn als het goed gaat met de ander, want dan gaat het ook goed met ons. Maar hoe kun je voor een ander zorgen als je niet goed voor jezelf zorgt? Iedereen om jou heen wordt er beter van als jij in je kracht gaat staan. Als jij keuzes gaat maken vanuit je hart. Omdat jij weet wat goed voor jou voelt en wat niet.


Je leert:

  • Bewust zijn van je lichaam en adem

  • Bewust zijn van je gedachten en emoties

  • Waarom je doet zoals je doet

  • Wat je tegenhoudt om gelukkig te zijn

  • Je gevoelens herkennen en benoemen

  • Tijd creëren voor jezelf

  • Je energieniveau verhogen

  • Hoe je keuzes maakt die goed voelen

De cursus wordt gegeven door Monique Postma en René de Haan. 


Het programma

19:15 uur: Aanvang met koffie, thee, water

19:30 uur: Start programma

21:30 uur: Einde avond

Investering: 79,- p.p. 

* De cursus gaat door bij minimaal 4 personen.

Film avond: The Shift

7 december 2020
19.00 - 21.30 uur

Worstel jij met vragen als: Wat is het doel in mijn leven? Wat wil ik nog bereiken? Waar ligt mijn passie en talent?

Ben jij altijd aan het zorgen voor anderen en wil je graag leren hoe je je jezelf wat meer op de eerste plaats kunt zetten? Dan is deze film avond echt iets voor jou.

The Shift is een prachtige film laat jou zien hoe je de antwoorden op deze levensvragen kunt vinden. Deze boeiende, inspirerende film toont hoe je zelf een leven vol betekenis, zin en inhoud creëert.

Investering: €10,- per persoon. 

5 weekse Mindfulness 4 kids

Verwacht in februari-maart 2021

Wekelijks een uurtje ontspannen, aandacht voor positieve én negatieve gedachten, luisteren naar mooie verhalen en bewust aanwezig zijn in het lichaam, zorgt voor meer rust in het hoofd en in het lijf.


Voor wie?
Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.


Voordelen van mindfulness voor kinderen:
- Lekkerder in je vel zitten
- Leren omgaan met emoties en negatieve gedachten
- Meer zelfvertrouwen
- Beter slapen / inslapen
- Rust in hoofd en lijf


Deze dinsdag middagen staan in het teken van aandachtig aanwezig zijn in het hier en nu. Door middel van ademhalings- en bewegings- oefeningen, ervaren we het lichaam en verschuift de aandacht van het hoofd naar lijf. We leren de invloed van positieve en negatieve gedachten op ons welbevinden, sociale contacten en zelfvertrouwen door gesprekjes en korte oefeningen. Aan de hand van een creatieve opdracht leren we hoe we kunnen omgaan met spanning en hoe we meer relaxed en ontspannen kunnen zijn.


Kosten:
Je betaalt voor 6 lessen van 1 uur, 50 euro.

Ervaringen van kinderen die eerder mindfulness les hebben gevolgd bij Gewoon Jij: ‘ Ik werd er héél rustig van in mijn hoofd.’ Wanneer mag ik weer komen?’ Mindfulness helpt mij om me fijner te laten voelen! ’


Komt jouw kind ook ervaren?
Wees welkom!

 


Inschrijfformulier

Tel: 0657165880

KvK: 76644001 BTW: NL003101672B73

Industrieweg 7B Grootebroek

  • Facebook
  • LinkedIn