Mindfulness voor kinderenGeef de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind een boost! Mindfulness stimuleert het zelfvertrouwen, het omgaan met emoties en gevoelens en zorgt voor meer rust in hoofd en lijf.


Wat is mindfulness?

We leven in een drukke tijd. Veel kinderen (en zeker ook volwassenen), gaan gebukt onder stress. De gevolgen van stress zijn zeer schadelijk voor de hersenen in ontwikkeling.

Misschien merk je het wel, aan je eigen kind, of aan jezelf. Wanneer je ’s avonds in bed ligt, je vaak niet slapen kunt. Gedachten malen maar door je hoofd. Deze gedachten zorgen ervoor dat je niet in slaap komt. Door je aandacht te verplaatsen van je hoofd vol met gedachten, naar je lichaam en je ademhaling, vind je rust en ontspanning. Je bent dan aanwezig in het huidige moment, in het hier en nu. Dat is mindfulness: Aandachtig en zonder oordelen aanwezig zijn.

 

Kinderen zijn van nature al mindfull. Dat betekent dat ze voornamelijk in het huidige moment leven en niet in beslag worden genomen door verleden en toekomst. Echter hoe ouder kinderen worden en hoe meer druk en stress zij van de wereld om zich heen gaan ervaren, hoe moeilijker het wordt om deze natuurlijke eigenschap vol te houden. Mindfulness stimuleert deze natuurlijke eigenschap van openheid en aanwezigheid.

 

Op school hebben kinderen het nodig dat ze aandachtig kunnen zijn, zij moeten zich kunnen focussen en concentreren. Hier draagt mindfulness een belangrijke bijdrage aan. Door mindfulness leren kinderen hoe ze volledig aanwezig kunnen zijn in het huidige moment, waardoor leren en presteren natuurlijker en gemakkelijker gaan.

Tevens leert mindfulness dat het belangrijk is om een zinvolle relatie met jezelf -en met je gedachten en gevoelens- en anderen te kunnen onderhouden. Onderzoek binnen de gezondheidszorg en neurowetenschap heeft aangetoond dat mindfulness een essentiële vaardigheid in het leven is, die grote invloed kan hebben op ons geestelijk en lichamelijk welbevinden. Het ondersteunt en verbetert leren, de emotionele intelligentie en een algemeen gevoel van welzijn, gedurende ons hele leven.

 

De wereld is ingewikkeld en snel. Daarom is het noodzaak dat je weet hoe je aanwezig kunt zijn in het huidige moment, wil je de wereld kunnen begrijpen en blijven leren, groeien en je eigen, unieke bijdrage kunnen blijven leveren.

 

Aandachtig en zonder oordelen aanwezig kunnen zijn in het hier en nu. Eén van de belangrijkste vaardigheden die je aan je kind kunt meegeven en waar het een leven lang profijt van zal hebben.

Mindfulness 4 kids!

Gewoon Jij biedt mindfulness voor kinderen aan. Er is een mogelijkheid tot het volgen van de 6 weekse cursus en in de schoolvakanties is er een fijne mindfulness ochtend. Klik op de link voor meer informatie en data.

 


Inschrijfformulier

Tel: 0657165880

KvK: 76644001 BTW: NL003101672B73

Industrieweg 7B Grootebroek

  • Facebook
  • LinkedIn