Kindercoaching

  • Is je kind vaak boos?

  • Heeft je kind last van angsten?

  • Luistert je kind niet naar je?

  • Loopt jouw kind tegen steeds terugkerende problemen aan?

  • Vind hij/zij het moeilijk om aan anderen iets te vragen?

  • Of grenzen aan te geven?

  • Blijft hij/zij zich vasthouden aan bepaalde ideeën?


Werkwijze

Elk kind zit weleens niet lekker in zijn of haar vel. Als dit structureel het geval blijkt te zijn, kan het prettig zijn dat er iemand mee kijkt. Iemand die net dát steuntje in de rug geeft welke het kind nodig heeft om te groeien. Om zich weer happy te voelen. In de praktijk werk ik vanuit verschillende achtergronden om een kind te helpen, zoals Rots & Water, verschillende coachtechnieken en mijn ervaring als leerkracht en moeder. 

Kennismaking

Voorafgaand aan de coachsessies vindt een (gratis) kennismakingsgesprek plaats met de ouder(s) én het kind. Wie zijn jullie en wie ben ik ? Ik vertel iets over mijn werkwijze en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Wij kijken samen naar het probleem dat wordt ervaren en stellen samen het doel op waaraan gewerkt mag worden.


Sessie één

De eerste coach sessie is alleen met de ouder(s). Waar lopen zij tegenaan? Welk gedrag zien zij bij hun kind? Verder kijken we naar de achtergrond: Hoe heeft het leven van het kind er tot nu toe uitgezien? Hebben er bijzondere/ingrijpende gebeurtenissen plaatsgevonden? Hoe is het met de gezondheid van het kind? Dit zijn belangrijke aspecten welke van invloed zijn op het coachtraject. Het gedrag van het kind komt immers ergens vandaan. Hier helderheid in krijgen is al een enorme stap vooruit.


Sessie twee

De tweede sessie is alleen met het kind. Hier kan het kind vrijuit zijn verhaal doen. Vaak zijn kinderen uiterst loyaal richting hun ouders. Dit kan ze ervan weerhouden om open en oprecht over hun gevoelens te spreken. Ze willen hun vader of moeder immers niet bezeren. Dit kan echter belemmerend zijn voor het kind: Er worden emoties of gevoelens ervaren waar niet over gesproken mag of kan worden. Tijdens deze sessie staat het kind centraal. Voorop staat: Je bent goed zoals je bent. Er is niets mis met jou. Er staat je alleen iets in de weg waardoor jij je niet helemaal prettig voelt. Samen gaan we kijken naar wat dat ‘iets’ is en hoe we het liefdevol aan de kant kunnen zetten, zodat er meer ruimte is voor JOU. Terplekke doen we, als dit nodig is al één of meerdere oefeningen, waar het kind direct iets aan heeft en meteen kan toepassen in de praktijk.


Sessie drie

Deze sessie is voor het kind en de ouder(s) samen. Jullie hebben beiden je verhaal gedaan en nu is het tijd om naar elkaar toe te komen. Helderheid en openheid. Communiceren met elkaar. Zien wat de ander ziet en voelen wat de ander voelt. Ouder en kind gaan dit proces immers samen aan. Het is belangrijk voor een kind dat hij of zij deze support van de ouder(s) voelt, om vanuit vertrouwen en veiligheid te kunnen groeien. Tevens leert het kind dat iedereen iets te leren heeft, óók ouders.


De volgende sessies

Na de eerste drie sessies zullen ouders en hun kind al veel duidelijkheid hebben ervaren en nieuwe inzichten hebben opgedaan. De basis is gelegd. Nu kunnen we stappen gaan maken. Eén keer per week of om de week, komt het kind in de praktijk. We bespreken waar het kind op dat moment tegenaan loopt of hulp bij nodig heeft. Hierbij houden we steeds het vooropgestelde doel voor ogen en begeleid ik het kind in zijn of haar proces. De sessies worden gevuld met gesprekken, oefeningen, creatieve opdrachten en spellen. Hierbij staat steeds weer voorop dat het kind in zijn kracht komt te staan.


Ouderbetrokkenheid

Betrokkenheid van kind én ouder is zeer belangrijk. Daarom houd ik u na elke sessie via de mail op de hoogte van de ontwikkelingen van uw kind. Ik deel met u de belangrijkste inzichten en tips die u thuis direct kunt inzetten om de groei van uw kind te versterken.


Hoeveel sessies zijn er nodig?

Elk kind is anders. Elk probleem is anders. Daarom valt van te voren niet te zeggen hoeveel sessies er nodig zijn om uw kind te helpen. Wel zal het zo zijn dat u het gedrag van uw kind kunt zien veranderen. Uiteindelijk is het de keus van het kind, de ouders en mij als coach om te bepalen of we het traject stoppen of doorzetten.


Extra

Om de sessies in de praktijk te ondersteunen en het resultaat te vergroten, krijgen ouders en/of het kind huiswerk mee. Denk hierbij aan theoretische achtergrondinformatie voor de ouder, een leerzaam filmpje, een dagboek voor het kind, een boek of een spel (ter uitleen).


Interesse?

Als u meer wilt weten over het traject voor Kindercoaching, kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met mij opnemen via het contactformulier op de website, door te mailen naar info@gewoonjijcoaching.nl of door te appen/bellen naar 0657165880.

 

Mindfulness voor kinderen

'Aandachtig en zonder oordelen aanwezig zijn in het hier en nu'


Mindfulness in de voorjaarsvakantie

Op woensdag 19 februari, van 10.00-12.00 uur organiseert Gewoon Jij – Coaching een  mindfulness ochtend voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Deze ochtend staat in het teken van aandachtig aanwezig zijn in het hier en nu. Door middel van rek en strek oefeningen, ervaren we het lichaam en verschuift de aandacht van hoofd naar lijf. We leren de invloed van positieve en negatieve gedachten op ons welbevinden, sociale contacten en zelfvertrouwen door gesprekjes en korte oefeningen. Aan de hand van een creatieve opdracht leren we hoe we kunnen omgaan met spanning en hoe we meer relaxed en ontspannen kunnen zijn. Tussendoor staan we stil bij de voeding van ons lichaam: Hoe voed jij je lichaam? Ben jij je bewust van wat je eet en drinkt en wat dit doet met je lijf? We genieten mindfull van een gezond tussendoortje en wat drinken.

8 Weekse training mindfulness

Dinsdag 25 februari start de 8 weekse mindfulness training voor kinderen. Elke dinsdag, 8 weken lang, van 16.00 tot 17.00 uur kan je kind verder kennismaken met alle facetten van mindfulness. Wekelijks een uurtje ontspannen, aandacht voor positieve (en negatieve) gedachten, luisteren naar mooie verhalen en bewust aanwezig zijn in het lichaam, zorgt voor meer rust in hoofd en lijf. Je kind komt hierdoor lekkerder in zijn vel te zitten, sociale contacten verbeteren, het zelfvertrouwen neemt toe en leerprestaties gaan omhoog.

Komt jouw kind ook ervaren?

Opgeven kan via het contactformulier op de contactpagina of door een mail te sturen naar info@gewoonjijcoaching.nl. 

 


Industrieweg 7B Grootebroek

Tel: 0657165880

KvK: 76644001 BTW: NL003101672B73